Nézőpont Intézet: Kiábrándultak Fodorból a koalíciópártiak

Vágólapra másolva!
Fodor Gábor népszerűsége esett legnagyobb mértékben, Gyurcsány Ferenc pedig bebetonozta nyárra hatalmát - derül ki a Nézőpont Intézet Heti Válasz megbízásából készített kutatásából. A miniszterelnöknek Orbán kiszivárgott beszédét követően sem sikerült új szavazókat maga mögé állítania.
Vágólapra másolva!

Kilencszázalékos visszaesésével Fodor Gábor a vesztese a júniusi népszerűségi listának - derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből, amelyet a Heti Válasz megbízásából készített. Az új SZDSZ-elnök zuhanása mögött a koalíció helyreállításában reménykedő MSZP-szavazók gyors kiábrándulása áll.

A kutatás szerint az MSZP-nek a kiszivárgott Orbán-beszédre szervezett kampánya csupán bátrabbá tette a párt eddig rejtőzködőbb híveit, ám a szocialisták nem tudtak új nyugdíjas szavazókat toborozni. "Vagyis a párt a kiábrándult szavazókból merített, nem a bizonytalan, potenciális választók táborából" - olvasható a felmérésben, amely szerint Gyurcsány Ferenc ezzel bizonyította, hogy még képes mozgósítani, s ez nyárra bebetonozhatja a hatalomba.

Saját szavazói szemében az MSZP egyetlen erőssége a nyugdíjasokról való gondoskodás, míg a Fideszt a legtöbben a vállalkozások és a családalapítás segítésére tartják alkalmasnak.

A Fidesz továbbra is erős, jelenleg 42 százalékon áll az összes megkérdezett körében, megtartva a márciusi népszavazás után megnövekedett népszerűségét. A miniszterelnök-jelöltek közül Orbán Viktor a legnépszerűbb, aki - ellentétben a helyzetének stabilizálására törekvő Gyurcsány Ferenccel - már kormányzóképességének erősítésére összpontosít.