Meghalt egy munkás az M6 építkezésén

Vágólapra másolva!
Halálos áramütés ért egy munkást az M6 autópálya építkezésénél. Egy munkagép egy híd cölöpözése közben megközelített egy nagyfeszültségű vezetéket, és az átcsapó áram végzett az 51 éves munkással.
Vágólapra másolva!

Életét vesztette egy építőmunkás az M6/M60 autópálya építési munkálatai során Birján közelében - tájékoztatta a munkálatokat irányító Mecsek Construction Group (MCG) kedden az MTI-t. Az autópálya Bóly és Pécs közötti szakaszának építési munkálatai során a 16+200-as szelvényben épülő híd cölöpözési munkálatai közben még hétfőn este vesztette életét egy 51 éves építőmunkás - közölte Rakita András főmérnök, a MCG képviselője.

Az ott dolgozó munkagép helyváltoztatás közben megközelítette a felette húzódó 20 KV-os felső vezetéket, amelynek elektromos kisülése miatt a gép mellett tartózkodó munkás halálos áramütést szenvedett. A helyszínre érkező mentőhelikopter személyzete a munkás életét már nem tudta megmenteni. A baleset helyszínét a rendőrség biztosította, és megkezdték az eset körülményeinek kivizsgálását.