Kamionokra utazó bűnbandát lepleztek le

Vágólapra másolva!
Elfogta a rendőrség annak a tizenkét tagú bűnszervezetnek a tagjait, akik a Dél-Dunántúlon közel száz kamionból loptak gázolajat. A rendőrség szerint a közel negyven bűncselekményt elkövető fiatalok 3-5 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta lopta a gázolajat kamionok tankjaiból egy tizenkét tagú bűnszervezet, amelynek leleplezéséről kedden számolt be a kaposvári rendőrkapitányság. Az elkövetők két gépkocsival járták a Dél-Dunántúlt, valamint Zala és Veszprém megyét. Az első autóban ülők jelezték, ha az út mentén veszteglő kamiont láttak. A második autó pedig kannákkal volt felszerelve.

Az elkövetők egy-egy kamionból - ilyenkor a sofőr szinte mindig bent aludt a járműben - 300-600 liter gázolajat szívtak le a kannáikba, amelyeket az értékesítésig bérelt garázsban és egy letakart parkoló autóban tároltak Kaposváron. Akadt olyan este, amikor három kamionból összesen ezer liter gázolajat sikerült zsákmányolniuk.

A bűncselekmények három szervezője részletes beismerő vallomást tett. Ennek alapján mintegy negyven bűncselekményt és hatmillió forint károkozást sikerült a rendőröknek felderíteniük, de becsléseik szerint legalább száz kamionos eshetett áldozatul a banda ténykedésének. A folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett gépkocsifeltöréses lopásért 3-5 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak az elkövetők.