Nyár végéig kevesebb villamos jár a Nagykörúton

Vágólapra másolva!
Hétfőtől érvényes a BKV nyári menetrendje, amelyet az iskolai szünet idejére vezetnek be. A Népszabadság szerint kevesebb lesz a Combino villamos a Nagykörúton, de a kirándulóhelyekre és strandokra vivő járatokat sűrítik.
Vágólapra másolva!

Hétfőn a tanítási szünet elkezdődése miatt átállt a BKV nyári üzemmódra - írja a Népszabadság. Szinte minden tömegközlekedési vonalon várható változás: reggel és koradélután ritkábban indulnak majd a járatok, hétvégén viszont a kedvelt kirándulópontok és strandok irányába indulóknak kevesebbet kell majd a megállókban várniuk.

A Nagykörúton augusztus 20-ig 38-ról 32-re csökkenti a BKV a légkondicionált Combino villamosok számát. Sűrűbben jár majd például a 26-os busz a Margitszigetre és a HÉV-szerelvények Ráckeve és Szentendre felé.

A nyári menetrendet idén igazítja először a közlekedési vállalat a szabadságokhoz, amikor jelentősen csökken az utasok száma.

Korábban a változás csak az úgynevezett iskolai járatokat érintette. A részletes menetrend megtalálható a BKV honlapján.