Gyújtogató betörőket fogtak Salgótarjánban

Vágólapra másolva!
Százmilliós kárt okoztak gyújtogatással azok a férfiak, akiket most fogtak el a salgótarjáni rendőrök. A gyanúsítottak tízmilliós értékben raboltak is a diszkóból, iskolából, garázsokból, mielőtt felgyújtották azokat.
Vágólapra másolva!

Gyújtogatásos betöréssorozat gyanúsítottjait fogták el Salgótarjánban. Az előzetes letartóztatásban lévő három férfi a megtámadott ingatlanokban közel 100 millió forintos kárt okozott rongálással, míg a betörésekkel megszerzett zsákmányuk értéke megközelíti a 10 millió forintot - közölte Némedi Gábor, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője.

Betörtek egy műszaki középiskolába, egy diszkóba, egy autószerelő műhelybe és több garázsba. Több helyszínt felgyújtottak, illetve gázpalackokat vittek az épületekbe. A robbanást csak az előzte meg, hogy a tűzoltók idejében értek a helyszínekre.

A salgótarjáni vandál rongálással járó betöréssorozat miatt nyomozócsoportot állítottak fel, az egyik elkövetőt egy éjszakai ellenőrzés során azért állították meg, mert rendszám nélküli autót vezetett. A férfi kocsijában álarcot, viperát, boxert, csőre töltött gázfegyvert, valamint egy körözés alatt álló robogót és egy lopott rendszámpárt találtak, amelyekkel nem tudott elszámolni.

Két társát is elfogták, és szinte az összes bűncselekmény helyszínéről foglaltak le tárgyakat - mondta Némedi Gábor. Az egyikük orvosi vizsgálat során megszökött, őt két napon belül elfogták.

A férfiakat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Részleges, illetve teljes beismerő vallomást tettek, és mindannyiuk ellen folynak különböző eljárások más ügyekben.

A részletekről Kalmár Zsolt, a salgótarjáni kapitányság munkatársa elmondta: volt olyan kirabolt garázs, ahová két nap múlva csak azért mentek vissza, hogy felgyújtsák. Utóbb az is kiderült, hogy az egyik garázsnál megjelentek, és végignézték a helyszíni szemlét.