Fokozott rendőri ellenőrzés lesz a fővárosban

Vágólapra másolva!
Igazoltatásra és forgalomkorlátozásokra lehet számítani a fővárosban hétfőn. A rendőrség fokozott ellenőrzésekkel akarja biztosítani a Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének ötvenedik évfordulóján tartott megemlékezések nyugalmát.
Vágólapra másolva!

Fokozott ellenőrzéseket rendelt el hétfő éjfélig Budapest rendőrfőkapitánya a megemlékezések miatt az Ötvenhatos Vértanúk Emléknapján, hogy megakadályozzák, megelőzzék a közbiztonságot veszélyeztető esetleges cselekményeket.

Az ellenőrzések során a rendőrök igazoltathatnak, az emberek ruházatát, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják, és megtilthatják azok bevitelét a rendezvények, események helyszínére.

A megemlékezések helyszínein forgalomkorlátozásokra is kell számítani, különösen az Ötvenhatosok tere közelében, a Műegyetemnél, a Pesti srác emlékműnél a Corvin közben, a Forradalom lángjánál a Kossuth téren és az Új köztemető környékén.

Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének ötvenedik évfordulóján hétfőn parlamenti emlékülés, nap közben pedig több megemlékezés és koszorúzás lesz Budapesten.