Hamis vízummal utazókat kaptak el Zalában

Vágólapra másolva!
Hamis vízummal utazó ukránokat, egy embercsempészt és három papírok nélkül határt átlépő moldávot vettek őrizetbe a hét végén a Zala megyei rendőrök.
Vágólapra másolva!

A zalai rendőrök még szombaton, Lentiben megállítottak egy olasz rendszámú kisbuszt, amelyet egy 37 éves ukrán férfi vezetett. A jármű utasainál hamis vízumot találtak, de a három ukrán, egy férfi és két nő, közül ketten szerepeltek a schengeni információs rendszerben, őket korábban már kitiltottak az országból.

Az is kiderült, hogy az autó vezetője pénzért vitte volna utasait Olaszországba, így őt embercsempészet miatt őrizetbe vették. Utasait idegenrendészeti őrizetbe vették, és közokirat-hamisítás gyanúja miatt indul eljárást indítanak ellenük.

A hét végén három moldáv állampolgárt szintén idegenrendészeti őrizetbe vettek. Őket a szlovén hatóságok adták át a magyar rendőrségnek, miután kiderült, hogy a szükséges iratok nélkül, egy kamion platóján, kartondobozok közé bújva hozta át őket valaki Magyarországra, ahonnan Szlovéniába utaztak tovább - közölte Csizmazia Péter, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.