Előzetesben az esztergomi gyújtogatók

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezett az Esztergomi Városi Bíróság négy férfit, akiket a polgármester házának és autójának felgyújtásával gyanúsítanak. A készenléti rendőrség parancsnoka közölte: jogszerűtlen fegyverhasználat történt az egyik gyújtogató elfogása során.
Vágólapra másolva!
Vállalkozót gyanúsítanak az esztergomi gyújtogatássalhttp://www.origo.hu/itthon/20080612-orizetben-egy-vallalkozo-a-meggyes-tamas-esztergomi-polgarmesternel-tortent-gyujtogatas.htmlElfogták az esztergomi polgármesternél gyújtogatókathttp://www.origo.hu/itthon/20080611-esztergom-meggyes-tamas-elfogtak-a-gyujtogatokat.html

Jogszerűtlennek és szakszerűtlennek minősítette a készenléti rendőrség parancsnoka azt, hogy a terrorelhárító szolgálat beosztottja egy elfogás során lövést adott le Dunaharasztiban kedden - közölte honlapján a rendőrség pénteken. Mint közleményükben írták, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség az ügyben büntetőeljárást folytat.


A Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön jelentette be: egy esztergomi vállalkozót gyanúsítanak azzal, hogy megbízást adott Meggyes Tamás esztergomi polgármester autójának és épülő házának felgyújtására. Meggyes Tamás autójára április 8-ára virradóra dobtak Molotov-koktélt, és ugyanakkor felgyújtották az épülőfélben lévő házának tetőszerkezetét.


A rendőrség kedden összehangolt akció keretében fogta el az ügy négy gyanúsítottját Budapesten és környékén, egyiküket például többhetes külföldi távollét után a Ferihegyi repülőtéren. Egy másik, 32 éves fővárosi vállalkozót pedig Dunaharasztiban. Az elfogás során a készenléti rendőrség egyik terrorelhárítója véletlenül lövést adott le, a gyanúsított könnyű sérülést szenvedett. A készenléti rendőrség parancsnoka ezt követően rendelt el vizsgálatot.