Lelepleztek egy kuplerájként működő balatoni bárt

Vágólapra másolva!
Bordélyházként működött Balatonfüreden a Black Jack elnevezésű éjszakai bár - közölte a rendőrség. A szórakozóhely üzemeltetőjét őrizetbe vették, de a gyanúsítottak között van több szállodai recepciós és taxis is, akik a rendőrség szerint szintén részt vettek a prostituáltak közvetítésében.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint a balatonfüredi éjszakai életben ismert figura az az 52 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy prostituáltakat futtatott az általa üzemeltetett Black Jack nevű helyi bárban. D. Gyulát őrizetbe vették, és a bíróság már előzetes letartóztatásba is helyezte - közölte Derzsi Péter alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

Derzsi Péter elmondta: az ügyben gyanúsítottként szerepelnek még szállodai recepciósok és helybeli taxisok is - összesen hatan -, akik szabadlábon védekezhetnek. Őket üzletszerű kerítés bűntettében bűnsegédként való részvétellel gyanúsítják.

A bár az alezredes megfogalmazása szerint "egy istálló jellegű hodály" volt, ahol prostituáltakat lehetett "vásárolni" 30-35 ezer forintért. A Black Jackben dolgozó lányokat egyes taxisok és szállodai portások is ajánlották a pénzesebb vendégeknek. A nők közvetítéséért nekik D. Gyula "osztott le" pénzt - mondta a bűnügyi osztályvezető. Hozzátette: a prostitúcióval keresett összeg húsz százaléka maradt a szolgáltatást nyújtó nőknél, a többit D. Gyula tette el.

A prostituáltak Nyíregyházáról, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből és Veszprémből verbuválódtak - tájékoztatott az alezredes, megjegyezve, hogy négy nőt hallgattak ki tanúként az ügyben. Az osztályvezető szerint bizonyosra vehető, hogy a vizsgálat kiszélesítése nyomán még egyéb - elsősorban vagyon elleni - bűncselekmények is kiderülnek.