Munkásokra omlott egy házfal - egy ember meghalt

Vágólapra másolva!
Meghalt egy ember, ketten megsérültek, amikor leszakadt egy épület oldalfala Budapesten a IX. kerületben. A harmadik emeletről lezuhant törmelék alatt még lehetnek áldozatok.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, kettő megsérült, amikor leszakadt egy bontás alatt lévő ház fala Budapesten kedd délután. A IX. kerületi Tűzoltó utcában lévő épület harmadik emeletének oldalfala és függőfolyosója szakadt le.

A faldarabok több munkást betemettek. Egyikük meghalt, egy másikat súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője szerint kutyák találtak meg még egy sérültet, az ő mentése még tart.

A bontást és építést végző cég emberei az MTI-nek azt mondták, hogy még a délelőtt folyamán egy statikus is megvizsgálta az épületet, és a bontási tervek alapján kijelölte, hogy milyen munkafolyamatok szerint végezzék a feladatot. Az ügyben a munkavédelmi felügyelőség mellett a rendőrség is vizsgálódik

A rendőrség a Tűzoltó utca egy részét teljesen lezárta a forgalom elől, így gyalogosok sem léphetnek az elzárt területre. Akik a közelben laknak, azok igazolványuk felmutatásával térhetnek haza otthonaikba.