Uniós pénzt kaptak a miniszteri villa felújítói

Vágólapra másolva!
Szállodaépítésre kapott közel kétszázmillió forintot az a cég, amely Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter villáját is felújította. A társaság számos - hivatalos és magánjellegű - megbízást kapott a honvédségtől, és honvédelmi vezetőktől - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Közel kétszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől az a cég, amely Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter villáját is felújította - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a Toma-Bau Zrt. egy martfűi szálloda felépítésére kapta a pénzt. A Magyar Nemzet cikksorozatban számol be a cég és a honvédelmi vezetés kapcsolatáról, ebben egyebek mellett arról írnak, hogy a társaság százmilliós bevételekre tett szert laktanya-üzemeltetésből, és más honvédségi megbízások révén.

Korábban megírták, hogy a cég több hivatalos megbízást kapott a honvédségtől, illetve több magánjellegű megbízást honvédségi vezetőktől, például Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztertől, az MSZP elnökhelyettesétől, akinek XII. kerületi családi házát újították fel, de rajta kívül más katonai vezetőknél is vállalt munkákat. Például egy nyugállományú tábornoknál, akinek balatoni nyaralójának és barátja ausztriai szállodaüzletének építési munkálataiban is közreműködtek - írja a Magyar Nemzet, a cég egy volt építésvezetőjére hivatkozva.

Juhász a lap megkeresésére korábban úgy reagált, hogy annak idején az összes HM vezetői lakás a Katonai Biztonsági Hivatallal folytatott konzultáció után, a jelzett céggel lett felújíttatva. A céggel kapcsolatban Szekeres Imre jelenlegi honvédelmi miniszter is vizsgálódik.