Légvédelmi sziréna riasztotta meg a pécsieket

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek bekapcsoltak egy légvédelmi szirénát szombat éjjel Pécsen. A sziréna 20 percen keresztül üvöltött, sokan megriadtak hangjától. A rendőrség rongálás miatt nyomoz.
Vágólapra másolva!

Riadalmat keltett, amikor ismeretlenek beindítottak egy légoltalmi szirénát szombatról vasárnapra virradóra Pécsett. Az elkövetők éjfél körül kövekkel és gumipókkal támasztották ki az Ágoston téren található szerkezet nyomógombját. A sziréna több kilométerre elhallatszó hangja megijesztette a lakókat, zavarta nyugalmukat, sokan bejelentést tettek a rendőrségen. A pécsi rendőrkapitányság rongálás miatt indított eljárást az ügyben.

Tóth György, Baranya megye katasztrófavédelmi igazgatója azt modta, az eset "suhancok nagyon rossz vicce". Szerinte a sziréna húsz percen keresztül szólt, mire egy arra jogosult szakember ki nem kapcsolta. A rádiós vezérlésű motoros szirénából hatvan darab van Pécsett. Légoltalmi riadó elrendelésére és katasztrófahelyzetek jelzésére szolgálnak, bekapcsolásukra a polgármester és az általa megbízott emberek jogosultak. A szirénák utoljára a második világháborúban szóltak "élesben", de szükség esetén bármikor a lakosság szolgálatába állíthatók.