Mégsem lépnek be a Gárdába az okányi romák

Vágólapra másolva!
Csak tesztelni akarták a Magyar Gárdát - ezzel indokolta a Hír TV-nek tagfelvételi kérelmük visszavonását az a három okányi roma férfi, akik a múlt héten jelentkeztek a gárdisták közé. A Magyar Gárda helyi kapitánya közölte: tudomásul vették a kérést, és törlik őket a várományosok közül.
Vágólapra másolva!

Tagfelvételi kérelmének törlését kérte a Magyar Gárda Békés megyei szervezetének kapitányától az a három okányi roma férfi, akik a múlt héten kérték felvételüket a szervezetbe - számolt be róla a Békés Megyei Online. A csütörtöki postával megkapták az okányiak levelét, kérésüket tiszteletben tartják és nevüket törlik a várományosok névsorából - nyilatkozta a lapnak Tóth Zoltán megyei kapitány.

Keresztesi Zoltán, ifjabb Keresztesi Zoltán és Balogh Levente a jelentkezésükkor azt mondták, rémhírterjesztésnek tartják a szervezettel kapcsolatban rasszizmust emlegetni, és szabad akaratukból akarnak belépni. A Magyar Gárda megyei kapitánya akkor azt ígérte: ezentúl minden rendezvényükre meghívják a három roma férfit, és megismerkednek a várományosokkal a legközelebbi, októberi avatás előtt.

A Hír TV-nek azzal indokolták kérelmük visszavonását az okányi jelentkezők, hogy csak tesztelni akarták a Magyar Gárdát: befogadják-e a romákat.