Vágólapra másolva!
XVI. Benedek pápa Magyarországra érkezhet jövő novemberben, hogy részt vegyen a Tudomány Világfórumán, melyet a Magyar Tudományos Akadémián rendeznek meg - írta a HVG. A Külügyminisztérium megerősítette: a katolikus egyházfő meghívást kapott.
Vágólapra másolva!

A HVG értesülése szerint megkezdődtek az előkészületei XVI. Benedek pápa esetleges magyarországi látogatásának. A katolikus egyházfő részt venne, és talán beszédet is mondana a Tudomány Világfórumán, melyet ötödik alkalommal rendeznek meg a Magyar Tudományos Akadémián - írta a hetilap csütörtökön megjelent száma.

Az eseményt, amely miatt Budapestre érkezik a világ tudóselitje, a nemzetközi sajtóban tavaly a tudomány Davosának nevezték, amiért több államfő és Nobel-díjas tudós is részt vett rajta, valamint döntöttek az új környezetvédelmi világszervezet létrehozásáról.

A Külügyminisztérium szóvivői irodáján az [origo] megkeresésére pénteken annyit megerősítettek: a pápa meghívást kapott a Tudomány Világfórumára, 2009 novemberére.

A pápa magyarországi meghívásáról már 2006-ban is volt szó, amikor Sólyom László köztársasági elnök novemberben a Vatikánba látogatott.