Levették a névtáblákat az új köztemetőben

Vágólapra másolva!
Mivel köztörvényes bűnözők és háborús bűnösök nevei is szerepeltek az új köztemető 298-as és 301-es parcelláinak névtábláin, levették azokat - írta a Magyar Nemzet pénteki számában. A Történelmi Igazságtételi Bizottság elnöke korábban azt mondta: az emléktáblák levétele sértheti az '56-osok emlékét.
Vágólapra másolva!

Köztörvényes bűnözők és háborús bűnösök neve is szerepelt a rákoskeresztúri új köztemetőben a 298-as és a 301-es parcellában, ezért levették az eltemetettek nevét jelző táblákat csütörtök reggel - számolt be róla a pénteki Magyar Nemzet. Szerdán döntött a táblák levételéről a Nemzeti Emlékhely Bizottság és a Szabadságharcosokért Közalapítvány a történészbizottság jelentésére hivatkozva.

A 298-as parcellában 1945 és 1956, a 301-esben 1956 és 1962 között temettek el börtönben elhunyt embereket. A jelentés szerint az összes név 30-40 százaléka köztörvényeseké és háborús bűnösöké. A Történelmi Igazságtételi Bizottság elnöke, Regéczy-Nagy László viszont korábban úgy nyilatkozott, nem szabad elhamarkodni a táblák levételét, mert ezzel az '56-osok emléke is sérülhet. A Politikai elítéltek Közössége ugyanakkor pártolta a nevek levételét.