Rendőröket ütött el egy menekülő autós

Vágólapra másolva!
Rendőröknek hajtott egy igazoltatás elől menekülő autós, aki a rendőrök lövései és a zárt sorompó ellenére is el tudott menekülni pénteken este a 61-es úton a kiskorpádi vasúti átjárónál. Két rendőr könnyebben megsérült, az autó vezetőjét és utasát később Taszáron fogták el.
Vágólapra másolva!

A rendőrök lakossági bejelentésre a vasúti átjárónál igazoltatni akartak két, Nagybajom felől gépkocsival érkező férfit. Az autó először beállt a lehúzott sorompó előtt várakozó kocsisorba, majd amikor két rendőr megindult feléjük, a jármű vezetője hirtelen gázt adott és a sorból kiválva nekihajtott a rendőröknek, akiket elsodort. Az egyik rendőr három lövést adott le a gépkocsira, de ez nem tudta megállítani a menekülőket. A sofőr nekihajtott a sorompónak, azt megrongálva Kaposvár irányába tovább hajtott

A rendőrök végül Taszáron, egy ház udvarán fogták el a két férfit, egy kaposvári és egy taszári lakost. Az autót követő rendőrök látták, hogy kidobtak valamit az autóból, ami a jelenlegi információk szerint kábítószergyanús anyag.

A járművezető ellen hivatalos személy elleni erőszak, valamint közúti veszélyeztetés miatt indított eljárást a Kaposvári Rendőrkapitányság - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.