Az ittas és drogos vezetőkre vadásznak a rendőrök

Vágólapra másolva!
Szombatig egész Európára kiterjedő razziát tartanak a rendőrök. Ennek keretében Magyarországon is szúrópróbaszerűen szondáztatják a gépkocsivezetőket, mivel elsősorban az ittas és drogos sofőröket akarják kiszűrni.
Vágólapra másolva!

Az ittas és drogos vezetők kiszűrése a célja a TISPOL - az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata - legújabb átfogó ellenőrzésének. A szűrés csütörtökön kezdődött, és szombatig tart. Ennek keretében Magyarországon is napi 8 órában szúrópróbaszerűen megszondáztatják a gépjárművezetőket.

Az ORFK tájékoztatása szerint az ittas és drogos állapotban való vezetés egyike a három kiemelt baleseti oknak. Tavaly a közlekedési balesetek 13,8 százalékát ittas járművezetők okozták.

A rendőrök az ellenőrzés során együttműködnek a Nemzeti Közlekedési Hatóság illetékes szerveivel. Utóbbi munkatársai a leállított gépjárművek műszaki állapotát vizsgálják.

Idén harmadik alkalommal tartanak összeurópai közlekedési razziát. Először a gyermekülések meglétét ellenőrizték, áprilisban pedig a gyorshajtókra vadásztak a rendőrök.