Örizetben a Molotov-koktélos polgárőrök

Vágólapra másolva!
Több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérletével gyanúsítják a rendőrség azt a három polgárőrt, akiknek a rendelkezésre álló adatok szerint közük lehet a pátkai Molotov-koktélos gyújtogatáshoz.
Vágólapra másolva!

A Fejér megyei Pátkán keddre virradóra Molotov-koktélt dobtak három cigányok lakta házra; senki nem sérült meg, egy szobában tűz keletkezett. Mire a székesfehérvári tűzoltók megérkeztek a helyszínre, a lakók eloltották a tüzet.

A faluban végzett adatgyűjtések után kedden állították elő a három férfit. A kihallgatásokon elhangzottakról nem közölt információkat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A gyanúsítás alapjának megváltozását már közölték a három férfival.

A gyanúsítottak a polgárőrség tagjai. Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke szerint a büntetlen előéletű polgárőrök évek óta teljesítenek szolgálatot Pátkán, és eddig semmilyen rasszista megnyilvánulást nem tapasztaltak náluk. Ha ilyen előfordult volna, nem is maradhattak volna a testület tagjai. Kedd este járőrszolgálatot teljesítettek, majd - elmondásuk szerint - hazatértek.