Kerepes is feltételekhez köti a szociális segélyeket

Vágólapra másolva!
Monokhoz hasonlóan Kerepes is feltételekhez köti a szociális segélyek folyósítását, a kérdésről szerdai ülésen döntött a képviselő-testület.
Vágólapra másolva!

Franka Tibor - aki a Fidesz támogatásával, függetlenként vezeti a nagyközséget - azért látja szükségesnek a helyi szociális és gyermekvédelmi rendeletek módosítását, mert a 300 gyereket tanító helyi iskolába 15-20 olyan fiatal is jár, akik rendszeresen igazolatlanul hiányoznak. Mindezért - állítja a polgármester - elsősorban a szülőket terheli a felelőség, akik a gyerek iskolakerülése folytán megszegik a tankötelezettségről szóló törvényt, ám az utánuk járó támogatásokat felveszik - tette hozzá.

Ezért a testület döntése szerint szeptembertől megvonják attól a szülőtől a gyermekük után járó támogatásokat, aki elmulasztja a gyerek rendszeres óvodába vagy iskolába járatását - húzta alá a polgármester.

Hasonló szigorítás várható Kerepesen a szociális segélyben részesülők munkavállalása kapcsán - döntött a testület. Ennek megfelelően július 1-től a szociális segélyben részesülésnek feltétele az összegnek megfelelő bér ledolgozása.

Elsőként a Borsod megyei Monok önkormányzata döntött úgy, júniustól csak akkor adnak segélyt a rászoruló családoknak, ha gyerekeiket óvodába, iskolába járatják, és szociális támogatást is csak azok kaphatnak, akik a felajánlott közmunkát elfogadják.