Előzetesben a félmilliárdnyi kokainnal elfogott kereskedők

2008.06.04. 16:10

Előzetes letartóztatásba kerültek a hétfőn elfogott drogkereskedők, akiknél összesen fél milliárd forint értékű, nagy tisztaságú kokaint találtak. Ez volt az egyik legnagyobb magyar drogfogás Magyarországon.

A Pécsi Városi Bíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte szerdán azt az öt drogkereskedőt, akiknél hétfőn tíz kilogramm, félmilliárd forint feketepiaci értékű kokaint találtak - közölte a bíróság sajtószóvivője, Hajdu István.

Az indoklás szerint a harmincas éveiben járó két budapesti, és egy harkányi férfi, egy harkányi nő és az ötvenhárom éves horvát állampolgárságú férfi nagy tárgyi súlyú bűncselekményt követett el, és fennáll a szökés, az elrejtőzés veszélye, esetleg a bizonyítékokat is megpróbálhatnák eltüntetni.

A baranyai rendőrfőkapitány és a Nemzeti Nyomozó Iroda hosszas, titkosszolgálati eszközökkel is folytatott nyomozó munkát követően csapott le hétfőn Pécs határában megállított egy Harkány felől érkező személygépkocsira. Az autó hátsó ülésén öt kilogramm tömörített, külföldről érkezett kokaint találtak. Ezt összesen tizenkét házkutatás követte, melyek során még öt kilogramm nagy tisztaságú kokaint, fél kiló más kábítószert, a drog adagolására, fogyasztására szolgáló eszközöket, 44 ezer eurót, 6,5 millió forintot és fegyvereket találtak.

A rendőrség hét ember ellen indított eljárást kábítószerrel való visszaélés miatt, közülük öten őrizetben vannak, tettükért akár tizenöt év szabadságvesztésre is büntethetők. A nagy tisztaságú kokain a hígítást és a többszöri átvételt figyelembe véve akár 500 millió forintért is értékesíthető lett volna, így Magyarországon ez volt az egyik legnagyobb belföldi drogfogás.

KAPCSOLÓDÓ CIKK