Kóka dallal kampányol a pártelnökségért

Vágólapra másolva!
Kék a szíve - ez a címe annak a dalnak, amely az SZDSZ elnökségére pályázó Kóka János honlapján jelent meg több változatban. A patetikus hangvételű szerzemény szerint a készítők pozitívan értékelik Kóka elnökségét, hiszen az SZDSZ-t feltámadó főnixmadárhoz hasonlítják.
Vágólapra másolva!

"Öreg tollasunk, kopott sasunk, mint főnix újraéled" - énekli egy női hang Kóka János SZDSZ-elnök Kék a szíve című kampánydalában. Az elnöki székért a párt szombati küldöttgyűlésén ismét Fodor Gáborral mérkőző Kóka honlapján tette elérhetővé a dal több változatát: letölthető gyors, lassú, karaoke változatban, illetve többféle mobil csengőhangként is.

A honlapon megjelent kísérő szövegben Kóka azt írja, néhány hete keresték meg támogatói az ötlettel. A pártelnök szerint sokszor elmondta már, mit gondol az SZDSZ-ről, de a párttal kapcsolatos érzéseit nehezen tudja elmondani. A dalban azonban sok minden benne van az érzéseiből - írja Kóka.

A patetikus hangvételű szerzeményben több utalás van az SZDSZ múltjára - "Tudjuk is, merjük is, gyerünk, tegyük végre!" - illetve mai, a nagy pártok populizmusát bíráló politikájára: "Sok a falszöveg, ígéretek, plakáton el se férnek. Fület repeszt, Dunát rekeszt, elég volt már!"

Kóka támogatói a dalszöveg tanúsága szerint pozitívan értékelik elnökségét: "Csipkerózsika álma tűnt tova, csattant a múzsa csókja" - énekli az énekesnő. A refrén pedig a párt jövőjébe vetett bizalomról árulkodik: "A zászlónk kék, kék, kék ragyog az égen. Szép, szép, szép, lobog a szélben."