Nem bilincselhet talicskához a rendőr

Vágólapra másolva!
Az ügyészség eljárás alá vont és visszaéléssel vádolt meg két siófoki rendőrt egy fiatalkorú, jól ismert bűnöző feljelentése nyomán, aki azt fájlalta, hogy a rendőrök megalázták öt. A történteket a Somogy megyei Online adta közre az ügyben érintett rendőrök egyikének elmondása alapján.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség által hivatali visszaélés gyanúja miatt indított eljárás oka az volt, hogy a két rendőr Siófokon, az utcán elfogott egy korábbról már jól ismert bűnözőt, aki éppen egy lopott talicskát tolt hazafelé. Mivel a fiatalkorú elkövető azzal fenyegetőzött, hogy megszökik, ezért a talicskához bilincselték és úgy kísérték be a kapitányságra. Ezt a tolvaj nehezményezte és feljelentést tett az ügyészségen, mondván, a rendőrök megalázták őt.

Az esetről nyilatkozó rendőrök egyike elmondta, hogy az ügyészség a bűnözőnek adott igazat, őket pedig elmarasztalták.

A rendőrök az eset után úgy döntöttek, nem hajlandóak tovább tűrni, hogy bűnözők naponta alázzák meg és sértegessék őket, ezért leszerelésüket kérték a felettesüktől - áll a cikkben.

Az írásra reagálva a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a rendőri intézkedés okán indított ügyészségi eljárás az érintett siófoki kollégákkal szemben jelenleg is folyamatban van hivatali visszaélés gyanúja miatt.

A hivatalos eljárás az ügyben az lett volna, hogy egy teherautót hívnak a rendőrök, és azzal szállítják el a lopott talicskát, a tetten ért gyanúsítottat pedig rendőrautóval viszik be a rendőrőrsre. Az ügy bökkenője az volt, hogy a siófoki rendőrkapitányságnak nincs szállító járműve, amivel a talicskát elvihették volna - közölte az egyik érintett rendőr.