Lendvai maradt az MSZP frakcióvezetője

Vágólapra másolva!
Lendvai Ildikót újraválasztotta az MSZP képviselőcsoportja, így továbbra is ő lesz a szocialista frakció vezetője. A frakcióigazgató Varju László távozik posztjáról, a helyére Tóbiás József kerül. A frakció a ciklus hátralevő részében a most megválasztott vezetőséggel működik majd.
Vágólapra másolva!

Ismét Lendvai Ildikó lett az MSZP parlamenti frakcióvezetője - jelentette be a szavazást levezető Mandur László, az MSZP országgyűlési képviselője a képviselőcsoport ülése után. Mandur szerint a választáson 161-en szavaztak, Lendvai Ildikó 148 szavazatot kapott, nyolc érvénytelen szavazat volt.

A frakcióvezetőséget a ciklus hátralévő részére választották meg - jegyezte meg Mandur László. Szerinte némi módosulás várható a frakcióvezető-helyettesek feladataiban, hiszen egypárti kormányzás mellett nem biztos, hogy annyi feladat van a koalíciós egyeztetéssel. Az új vezetés dolga kialakítani a munkarendet - tette hozzá.

Mandur László elmondta: általános frakcióvezető-helyettesnek Katona Bélát választották újra, a másik három frakcióvezető-helyettesi posztra Göndör Istvánt, Kovács Tibort és Mesterházy Attilát választották újra. A helyekért versengett még Alexa György, Török Zsolt és Tukacs István is. Szanyi Tibor végül visszalépett a jelöltségtől, Tóbiás József pedig jelezte, hogy inkább a frakcióigazgatói posztért indulna.

A frakcióvezetőségben egyetlen helyen van változás: Varju László frakcióigazgatót Tóbiás váltja. Tóbiás 82, Varju 71 szavazatot kapott.

Az új frakcióigazgató az elmúlt hetekben Szanyi Tiborral és az MSZP fenntartható fejlődés munkacsoportjával közösen jelentkezett egy javaslattal, amely a frakció munkamódszereinek megreformálásáról szólt. Május 21-én azonban lényegében visszadobta a javaslatot a képviselőcsoport, amely most mégis Tóbiást választotta meg frakcióigazgatónak. A politikus Pest megyéből került be az Országgyűlésbe, a Szocialista Platform ügyvivőjeként dolgozik, a parlamentben az ifjúsági, szociális és családügyi bizottság tagja.