Lezárták a Budai alsó rakpartot

Vágólapra másolva!
Hétfőtől nem lehet közlekedni a Budai alsó rakpart Lágymányosi híd és az Erzsébet híd közötti szakaszán. A budai főgyűjtőcsatorna építése miatt az év végéig lesz lezárva rakpart.
Vágólapra másolva!

Nem okozott komolyabb fennakadásokat a budai alsó rakpart egy szakaszának lezárása a közlekedésben hétfő reggel - mondta el az MTI-nek a Fővinform ügyeletese. Az érintett szakasszal párhuzamos útvonalakon lelassult ugyan a forgalom, de komolyabb dugók nem alakultak ki. Az [origo] munkatársának tapasztalata szerint azonban a Tabán és a Gellért tér felé a felső rakpart is teljesen beállt, ami nem jellemző hétfő reggel.

A budai alsó rakparton a Lágymányosi híd és az Erzsébet híd között a budai Duna-parti főgyűjtőcsatorna építése miatt hétfőtől az év végéig nem lehet közlekedni. A felső rakparton az észak felé haladó autósok az Erzsébet híd alatt, a Rudas fürdő közelében kialakított lehajtón juthatnak az alsó rakpartra. A déli irányba tartók a Döbrentei téri felhajtón érik el a felső rakpartot.

A tervek szerint augusztus 1-től a Margit hídtól északra eső szakaszt is lezárják, itt az alsó rakpartot megemelik és kiszélesítik a folyó irányában egy forgalmi sávval, körülbelül 1200 méteres szakaszon, észak felé. Ezekkel a munkálatokkal egy időben a Margit híd budai hídfőjénél új közlekedési csomópontot is kialakítanak, új le- és felhajtó nyújt majd átjárási lehetőséget az alsó és felső rakpart között. A Margit hídi lehajtótól északi irányban zajló munkálatok - így az útlezárás is - várhatóan 2009. október végéig tartanak majd.

A Budai alsó rakpart Erzsébet híd és Margit híd közötti része sem mentesül az építkezés, illetve az útlezárás alól. Itt várhatóan 2008. augusztus végétől 2008. október végéig tart majd a kivitelezés. A munka a 19-es villamos pályája alatt zajlik majd, ezért azt pótló buszokkal kell majd helyettesíteni. A villamossíneket ezen a szakaszon felújítják.

Június 16-ától augusztus 20-ig a Műegyetem rakparton sem lehet majd közlekedni a 4-es metró kivitelezésének felgyorsítása miatt. A Gellért téren ideiglenes út épül, ezen keresztül haladhat majd a Budafoki út felől érkező autós forgalom.