Beismerte tettét a tanárverő diák

Vágólapra másolva!
Beismerte tettét a rendőrségen az a 16 éves bökönyi diák, aki pénteken úgy megütött egy 39 éves tanárt, hogy eltört az orrcsontja. A rendőrség vizsgálja a tanár felelősségét is, aki korábban az őt bántalmazó tanuló öccsét vágta pofon.
Vágólapra másolva!

Súlyos testi sértés miatt indított eljárást és még a hét végén kihallgatta a bökönyi tanárverés szereplőit a rendőrség.

Egy 16 éves diák úgy megütött egy 39 éves pedagógust, hogy annak eltört az orrcsontja. A diák beismerő vallomást tett - közölte hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség vizsgálja a tanár büntetőjogi felelősségét is, aki az őt bántalmazó tanuló öccsét vágta pofon előzőleg, de a pedagógust még nem hallgatták meg gyanúsítottként.

A diák a lakásuk közelében a múlt héten pénteken ütötte meg a tanárt. Az ügy előzménye, hogy a pedagógus egy, a Bökönyi Általános Iskolában történt verekedés miatt kérdőre vonta a tanuló 10 éves öccsét. A kisfiú szidalmazta a pedagógust, majd hazaindult, a tanár pedig utána ment, hogy a szüleivel is megbeszélje a történteket. Az utcán a gyerek ismét szidalmazta a tanárt, erre a férfi pofonvágta. A fiú bátyja - aki szintén az iskola tanulója - ekkor megütötte a tanárt, dulakodás alakult ki közöttük, végül egy helyi lakos szétválasztotta őket.

Vastag György, a bökönyi iskola igazgatója elmondta: a tanárt bántalmazó 16 éves fiú hetedikes, mivel már háromszor megbukott, míg öccse a negyedik osztályba jár. Szerinte a tanár a rendőrségen feljelentette az őt bántalmazó diákot, s a szülő szintén feljelentést tett még aznap a pedagógus ellen, mivel a kisebbik fiát pofonvágta.