Elmeintézetbe vitték a gyilkoló diákokat

Vágólapra másolva!
Egy fővárosi elmegyógyintézetbe szállították azt a két fiút, akit 17 éves osztálytársuk meggyilkolásával gyanúsítanak. Az intézkedés oka: a börtönben öngyilkosságról beszélt a két fiatal.
Vágólapra másolva!

A budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították a kaposvári börtönből azt a két fiút, akit 17 éves osztálytársuk meggyilkolásával gyanúsítanak - értesült az MTI. Az elszállításukra - amit a kaposvári büntetésvégrehajtási intézet kért - azért volt szükség, mert a börtönben öngyilkossági gondolatok foglalkoztatták a fiatalokat, és ezt a tervüket hangoztatták is.

A 17 éves fiút múlt héten szerdán verte agyon, majd dobta egy tóba két osztálytársa. A gyilkosság után még két napig iskolába járt a két fiú, akik azzal indokolták tettüket, hogy társuk "eltávolodott tőlük, lekezelően, nagyképűen viselkedett, agresszíven bánt velük". A két fiatalt, akik beismerték tettüket, emberölés alapos gyanújával őrizetbe vették, és előzetes letartóztatásba helyezték. A fiatalkorú elkövetőket legfeljebb 15 évre ítélheti a bíróság.