Megfenyegették a monoki polgármestert

Vágólapra másolva!
A napokban több halálos fenyegetést is kapott telefonon Monok polgármestere, Szepessy Zsolt. Lelövéssel és agyonveréssel fenyegették. A háttérben egy önkormányzati döntés állhat a szociális segélyek kiosztásának megszigorításáról - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Borsod megyei Monok független polgármesterét, Szepessy Zsoltot az utóbbi napokban többször halálosan megfenyegették telefonon. A polgármester azt mondta, ismeretlenek telefonon agyonveréssel és lelövéssel fenyegették meg. Szepessy nem akar feljelentést tenni, mert szerinte ha valóban bántani akarná valaki, azt biztosan nem jelentené be előre - írja a Népszabadság.

A lap szerint a fenyegetések kapcsolatban lehetnek a monoki képviselő-testület egyik legújabb dönésével. Eszerint az önkormányzat szigorítja a szociális juttatások folyósításának feltételeit. Nem kaphat például gyermekvédelmi támogatást az a szülő, aki gyermekét a felszólítás ellenére sem járatja iskolába. Az aktív korú, egészséges monokiak pedig csak akkor kaphatnak rendszeres szociális támogatást, ha az értékét ledolgozzák az önkormányzatnál közhasznú munkaként.

A Népszabadság úgy tudja, a döntések megosztják a monoki közvéleményt, hiszen a jogszabályok szerint a szociális segélyeket a rászorulók alanyi jogon kapják.