Vesztegetéssel vádolják a dögei polgármestert

Vágólapra másolva!
Elkészült a vádirat a vesztegetéssel vádolt dögei polgármester ellen - számolt be róla a Népszabadság. Az önkormányzati vezető elleni vádat az ügyész hangfelvétellel is alátámasztotta.
Vágólapra másolva!

Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés a vád a dögei polgármester ellen - írta a keddi Népszabadság. A szabolcsi település független polgármestere, Vincze Ferenc Tibor ellen ügyében elkészült a vádirat. Ő az eset egyedüli vádlottja - mondta el a napilapnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtóreferense, Szilágyi László.

2004-ben 225 millió forintot nyert a dögei önkormányzat pályázaton uszodaépítésre és iskolafelújításra. A vádirat szerint a polgármester húszmilliót kért az építési vállalkozótól cserébe azért, hogy a képviselő-testület hat tagja segít lehívni az uniós pénzt. Vincze a vád szerint nyolcmilliót kapott a vállalkozótól, aki azóta tönkrement, felszámolás alatt áll.

A nyomozó ügyész a polgármester elleni vádat a Hír TV birtokába jutott 2006-os hangfelvétellel, tanúvallomásokkal, okiratokkal támasztotta alá - számolt be róla a Népszabadság.