Egy kérdésen huzakodik a BKV a sztrájkolókkal

Vágólapra másolva!
Hétfőn sem egyeztek meg a BKV-szakszervezetek a cég vezetőségével. A sztrájkbizottság 11 követelése közül már csak egyben van nézeteltérés a két fél között. Kedden még egyeztetnek - ha nincs eredmény, a sztrájk kezdetét csütörtökre ígérték a szakszervezetek.
Vágólapra másolva!

A hétfői tárgyaláson sem sikerült megegyezniük a BKV szakszervezeteinek és a vállalat vezetőségének. A sztrájkbizottság szóvivője, Nemes Gábor szerint azért, mert a munkáltató nem fogadta el az érdekképviseletek követelését a kollektív szerződés meghosszabbításáról 2009-ig.

A szóvivő azt mondta, a 11 pontos szakszervezeti követelésből csak a kollektív szerződés meghosszabbításával kapcsolatban van lényeges nézetkülönbség a felek között. A cég vezetősége és a szakszervezetek között az egyeztetés kedden folytatódik.

A szakszervezetek május 29-ei (csütörtöki) kezdettel kétnapos sztrájkot hirdettek. A munkabeszüntetésben nem vesznek részt a "vaskerekű" ágazat (villamos, metró, HÉV) dolgozói, így leginkább a buszforgalom beszüntetésére lehet számítani.