Életet mentett egy túlélőverseny résztvevője Csobánkán

Vágólapra másolva!
Megmentette vasárnap egy autóbaleset sérültjét egy katonai csapatverseny résztvevője Csobánkán - közölte a Honvédelmi Minisztérium. A közlemény szerint a főhadnagy a sérültet  felvitte a meredek sípályán a versenyt biztosító katonai mentőhöz.
Vágólapra másolva!

A csobánkai erdőben vasárnap hajnalban egy autóbaleset sérültjével találkozott szembe egy katonai csapatverseny résztvevője, a férfit a katonai mentők látták el - közölte a Honvédelmi Minisztérium médiaosztálya. A közlemény szerint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) által szervezett túlélő csapatverseny egyik résztvevője arra lett figyelmes, hogy egy vérző arcú férfi tántorog vele szemben. A férfi csak annyit tudott mondani, hogy gépkocsijával balesetet szenvedett és legurult a sípályán.

Antal Gábor főhadnagy felvitte a sérültet a meredek sípályán a versenyt biztosító katonai mentőhöz, majd - mivel a férfi által elmondottak alapján nem lehetett biztos benne, hogy nem utazott-e más is a gépkocsiban - visszament a gépjárműhöz. A katonai mentő személyzete előkészítette a sérült férfit szállításra, majd átadta őt az időközben megérkező Országos Mentőszolgálat mentőjének. A segítségnyújtás befejezése után Antal főhadnagy visszatért a kijelölt útvonalra és a versenyt folytatva sikeresen célba érkezett.

A versenyt a ZMNE minden évben megrendezi, a részt vevő négyfős csapatok általában 70 kilométert tesznek meg minimum 15 kilós hátizsákkal.