Feljelentik a Microsoft-vezért megdobáló fiút

Vágólapra másolva!
A Budapesti Corvinus Egyetemen nem tudják, ki az a fiatalember, aki megdobálta tojásokkal a Microsoft vezérigazgatóját, Steve Ballmert. A botrányos jelenet miatt feljelentést tesznek.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem tudni, ki volt az a fiatalember, aki tojásokkal dobálta meg Steve Ballmert, a Microsoft vezérigazgatóját hétfőn, a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadása közben. D. Szekeres Ágnes, az egyetem sajtófőnöke kedden azt mondta, hogy a fiatalember valószínűleg nem az intézmény hallgatója. Korábbi szándékaikkal szemben mégis feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen a történtek miatt. A sajtófőnök elmondta, a fiatalember a rendőrségen írásos nyilatkozatot tett, s eszerint személyes adatait nem lehet kiadni. Az SG internetes hírmagazin szerint egy N. György nevű informatikus hallgató választotta a tiltakozás e formáját.

A sajtófőnök szerint a fórumot a Microsoft szervezte, és az teljesen nyitott volt az érdeklődők előtt, bár szigorú biztonsági intézkedések voltak, a táskákat például kint kellett hagyni. A cég Európában először Budapesten és a Corvinus egyetemen tartotta ezt a fórumát - tette hozzá D. Szekeres Ágnes.

Steve Ballmer hétfőn tartott előadást az egyetemen, miután átvette az intézmény díszpolgári címét. Néhány mondata után a nézőtéren felállt egy fiatalember és angolul kritizálni kezdte a Microsoft és a magyar kormány közötti megállapodást. Ezt követően tojásokat vett elő és megcélozta a Microsoft-vezért. Steve Ballmer a tojások elől a pulpitus mögé menekült, így egyetlen tojás sem találta el.

A fiatalembert kivezették a teremből, Ballmer pedig folytatta előadását a cég történetéről és filozófiájáról. Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum kedden megkövette a vállalat vezetőjét a történtek miatt.