Egy roma fiú szerint bántalmazták a mohácsi rendőrök

Vágólapra másolva!
Vizsgálatot indított a mohácsi rendőrkapitányság vezetője kedden annak kiderítésére, valóban bántalmaztak-e rendőrök egy roma fiatalembert a hétvégén. Az ügyben tett feljelentés az ügyészségre került.
Vágólapra másolva!

A rendőrségen hétfőn tett panaszt két fiatalember, mert állításuk szerint a rendőrök bántalmaztak egy roma fiút a hétvégén. A feljelentést továbbították a Pécsi Nyomozó Ügyészséghez, de a mohácsi rendőrkapitány is vizsgálatot indított, hogy kiderítsék, valóban megtörtént-e az, amit a fiatalok állítanak.

Az Új Dunántúli Napló keddi számában a babarci cigány önkormányzat elnökére hivatkozva azt közölte: hat rendőr nem megengedett módon igazoltatott két roma fiatalt a mohácsi kórház előtt vasárnap. A beszámoló szerint egyiküket bántalmazták, a másiknak pedig kivették a zsebéből a pénztárcáját, és arról érdeklődtek, honnan van pénze. Végül állítólag felszólították őket: "Takarodjatok el Mohácsról!"

Mohácson tavaly nyáron is felmerült a gyanú, hogy rendőrök roma fiatalokat bántalmaztak. Az ügyészség abban az ügyben idén áprilisban bizonyítottság hiányában megszüntette a garázdaság miatt indított nyomozást.