Felfüggesztették a paprika-ügy elsőfokú ítéletét

Vágólapra másolva!
Megalapozatlanság miatt helyezte hatályon kívül hétfőn a Csongrád Megyei Bíróság a szegedi fűszerpaprika-ügyben tavaly szeptemberben meghozott elsőfokú ítéletet. A bíró új eljárás lefolytatását kezdeményezte.
Vágólapra másolva!

Megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte a Csongrád Megyei Bíróság hétfőn az elsőfokú ítéletet, és új eljárás lefolytatását rendelte el a szegedi fűszerpaprika-ügyben. Kovalcsik Éva tanácsvezető bíró a döntést úgy indokolta: az elsőfokú ítélet több, megalapozatlan okra visszavezethetően sem alkalmas a másodfokú felülbírálatra. A bíró szerint az ügy nincs kellően felderítve, hiányos, és esetenként ellentétes az iratokkal, így a bíróság - első fokon - hibás következtetést vont le, és az indoklási kötelezettségének sem tett eleget.

A Szegedi Fűszerpaprika Zrt. vezérigazgatóját és két társát folytatólagosan elkövetett, ártalmas közfogyasztási cikkel való visszaélés bűntettével, és a fogyasztók folytatólagosan elkövetett megtévesztésének vétségével vádolják. A Szegedi Városi Bíróság még tavaly szeptemberben, nem jogerős ítéletében bűnösnek találta a cég vezérigazgatóját, Bartos Andrást valamint üzletágvezetőjét Huszka Tibort, és ezért 700 ezer, illetve 240 ezer forint pénzbírsággal sújtotta őket.