Ötszázszor riasztották a tűzoltókat a hétvégén

Vágólapra másolva!
Leginkább fakidőlések és villámcsapások miatt riasztották a vasárnap éjszakai vihar után a tűzoltókat. Éjaszaka hetven segélykérő hívást kaptak a tűzoltók, péntek délutántól számítva viszont félezret: tüzekhez, balestekehez is hívták őket. A viharok miatt senki nem sérült meg, az utakon viszont négyen meghaltak a hétvégén.
Vágólapra másolva!

Hetven riasztást kaptak a tűzoltók a vasárnap éjszakai vihar miatt, az erős szél az ország északi és keleti régiójában okozott károkat - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékből érkezett a legtöbb hívás - mondta el Dobson. Jórészt fakidőlések és villámcsapások miatt kértek segítséget az emberek. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

A katasztrófavédelem szóvivője közölte azt is, péntek délutántól hétfő reggelig közel félezer riasztást kaptak a tűzoltóságok országszerte. Minden második hívás szabadtéri tűz miatt érkezett, de sok dolga volt a tűzoltóknak a közlekedési balesetek miatti műszaki mentéseknél is.

Az utakon négyen haltak meg. Legutóbb hétfő hajnalban Debrecen belvárosában ütközött össze egy személygépkocsi és egy teherautó, ebben a balesetben egy ember vesztette életét.

Dobson Tibor elmondta, tovább folytatják a kutatást a Tiszában, ahol vasárnap egy 13 és egy 15 éves lányt sodort magával a víz.