Feloszlatta magát a Fiatal Baloldal

Vágólapra másolva!
Feloszlatta magát a Fiatal Baloldal, tagjai egyúttal létre is hoztak egy új szervezetet.A Fiatal Baloldal nevére rossz fényt vetett a Zuschlag-ügy, ezért döntöttek az új szervezet felállítása mellett.
Vágólapra másolva!

Az MSZP társult ifjúsági szervezete, a Fiatal Baloldal (FIB) döntött feloszlatásáról, a tagok pedig magánszemélyként új szervezetet hoztak létre - tudta meg az MTI szombaton. A baloldali ifjúsági szervezet Szombathelyre hívta össze kétnapos tisztújító kongresszusát, ahol az előzetes információk szerint készültek az önfeloszlatásra.

A szigorúan zárt ajtók mögött folyó tanácskozásról a távirati irodának annyit sikerült megtudnia, hogy szombaton valóban megszületett a döntés a FIB jogutód nélküli megszüntetéséről, valamint nagy támogatottsággal egy új szervezet létrehozásáról, amelynek kidolgozták alapszabályát is.

A kiszivárgott hírek szerint az eddiginél nagyobb létszámú lett az új szervezet vezetősége, és egyetlen elnökjelöltként Varga Lászlót, a FIB-et eddig is iránytó MSZP-s politikust jelölték. A résztvevők közül többen is jó hangulatúnak minősítették a kongresszust. Hozzátették ugyanakkor, közülük többen félnek amiatt, hogy az új szervezet képes lesz-e megszabadulni a volt alelnök, a csalás miatt letartóztatott Zuschlag János nevétől és "örökségétől".