Bekérették a szlovák nagykövetet a bohócozás miatt

Vágólapra másolva!
Bekérették a Külügyminisztériumba Szlovákia budapesti nagykövetét, mivel a magyarellenes kijelentéseiről ismert Jan Slota szombaton "lovasbohócnak" nevezte Szent Istvánt. A külügy közölte: következő hónapokban nem lesz magyar-szlovák miniszterelnöki találkozó.
Vágólapra másolva!

A Külügyminisztériumba kérették csütörtökön Szlovákia budapesti nagykövetét - közölte Szentiványi Gábor külügyi szakállamtitkár csütörtökön, azt követően, hogy tárgyalt Juraj Migas nagykövettel.

A szakállamtitkár elmondta: a nagykövetet Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt legújabb magyarellenes kijelentései miatt kérették be a Külügyminisztériumba. A szlovák politikus szombaton ugyanis "lovasbohócnak" nevezte Szent Istvánt.

Szentiványi Gábor szerint a következő hetekben, hónapokban nem lesz magyar-szlovák miniszterelnöki találkozó, ehhez ugyanis érdemi haladást kellene elérni a kétoldalú kapcsolatokban. Az előkészítést a legutóbbi kijelentések sem segítik.

A szakállamtitkár megerősítette az MTI azon értesülését, hogy szerdán a szlovák külügyminisztériumba kérették a pozsonyi magyar nagykövetet Göncz Kinga keddi parlamenti felszólalása miatt. A külügyminiszter egy képviselői kérdésre válaszolva a Magyar Gárdát hasonlította össze Ján Slota pártjával.