Felfüggesztett büntetést kapott a tanárverő anya

Vágólapra másolva!
Tízhavi, két évre felfüggesztett börtönt kapott az az édesanya, aki megverte gyereke tanárnőjét. Az elítélt anyát saját gyereke vezette félre, aki azt állította, hogy bántalmazta őt a tanára.
Vágólapra másolva!

Jogerősen tízhavi, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a barcsi bíróság azt a 40 éves bolhói nőt, aki megverte fia tanítónőjét - közölte Vadócz Attila, a Somogy Megyei Bíróság szóvivője.

A februárban történt esetről a szóvivő elmondta: a vízvári iskola 11 éves diákját a napközis nevelőnek többször figyelmeztetnie kellett a viselkedése miatt. Egy ilyen alkalom után a gyerek azt mondta otthon, hogy a tanítónő bántalmazta.

Az anya a számonkérés szándékával másnap Vízvárra utazott, ahol a napközis nevelő éppen a buszmegállóba kísérte a diákokat. Az asszony ekkor rátámadt, többször megütötte. A tanítónő megsérült az arcán, zúzódásokat szenvedett, felrepedt a szája, füléből kiszakadt a fülbevalója.

A Barcsi Városi Bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt ítélte el az asszonyt - mondta Vadócz Attila.

Az elmúlt két évben összesen nyolc olyan ügy került a megye bíróságai elé, amelyben a sértett közfeladatot ellátó ember volt. Két esetben pedagógus volt a sértett, mindkettőjüket tettlegesen bántalmazták.