Vágólapra másolva!
Kutyák támadtak meg egy kisfiút Borsod megyében. A hétéves gyerek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A kisfiúra és társaira egy helybeli férfi uszította rá 13 kutyáját - közölte a rendőrség. A férfit halált okozó testi sértés gyanújával vették őrizetbe, de ő tagadja a vádakat.
Vágólapra másolva!

Kutyatámadás miatt halt meg egy kisfiú Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságot a mentőszolgálat munkatársa értesítette, hogy Nemesbikken egy helybéli kisgyereket kutyák támadtak meg, és annyira megsebesítették, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe - közölte Dobi Tamás, a megyei rendőrség szóvivője.

A nyomozás eddigi adatai szerint a kora esti órákban a település határában lévő focipályán gyerekek játszottak. Egy közelben lakó 63 éves férfi 13 kutyáját eddig tisztázatlan okból a gyerekekre uszította, akik megpróbáltak elmenekülni.

Az 5 és 15 év közötti fiúk egyikét - egy hétéves kisfiút - azonban utolértek a kutyák, és olyan súlyosan megsebesítették, hogy a gyerek meghalt, mire a mentők a kiérkeztek. A kisfiút közelben lévő édesanyja menekítette ki az ebek szorításából, ám a kutyák őt is megtámadták - nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A kisfiú édesanyja az MTI munkatársának azt mondta: amikor a helyszínre ért, még élt a gyermeke; a kutyák őt is négy helyen megharapták. A nőnek négy gyermeke van, az elhunyt hétéves kisfiú volt a legkisebb.

A rendőrség őrizetbe vette a kutyatulajdonost, akit halált okozó testi sértéssel gyanúsítanak, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A férfi tagadja a vádakat. A gyanúsítottnak 14 kutyája van, a tragédia időpontjában az egyik meg volt kötve. A kutyákat jelenleg egy tiszalúci telepen tartják karanténban.

A halált okozó testi sértés 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A rendőrségi tapasztalatok szerint az ilyen jellegű tragédiák jelentős százaléka a nem megfelelő állattartásra vezethető vissza. Helyiek szerint többször volt panasz a kutyákra, féltek az ebektől a környéken élők.