Vacsoragate: Dobrev szerint még repetázott is Navracsics

Vágólapra másolva!
Utólagos mentegetőzésnek tartja Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára a fideszes Navracsics Tibor részéről, hogy kínos, rosszul sikerült estének próbálja beállítani az évekkel ezelőtt náluk elköltött vacsorát. A miniszterelnök felesége bántónak találta, hogy Navracsics a hideg étel miatt is szurkálódott, pedig szerinte borjúsült volt a menü, amiből az ellenzéki frakcióvezető még repetázott is.
Vágólapra másolva!

Teljesen másként emlékszik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felesége, Dobrev Klára arra, milyen volt az a vacsora, amire Navracsics Tibort évekkel ezelőtt meginvitálták. A Fidesz frakcióvezetője pár napja azt állította, hogy rosszul sikerült, kínos estét töltött 2003-ban a házaspárnál, mivel a jelenlegi miniszterelnök - aki akkor még a szocialista párt egyik háttérembere volt - házigazdához méltatlanul lehordta őt, és szélsőjobboldalinak titulálta az ellenzéki pártot.

Dobrev Klára csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában beszélt arról, ő hogyan emlékszik az ominózus vacsorára. Szerinte "viszonylag jól" érezték magukat, és "jó hangulatú este volt", amiben egyetért vele a kormányfő, és a másik vendég, Szigetvári Viktor is. Szigetvári vetette fel a közös vacsora ötletét Navracsicsnak, akihez az ELTE-n politológiából a szakdolgozatát írta. (Szigetvári együtt dolgozott Gyurcsánnyal a 2002-es MSZP-s kampányban, később pedig közvetlen munkatársa lett.)

A miniszterelnök felesége szerint a jó hangulatot mutatja, hogy bőven tíz utánig maradtak a vendégek, akikkel elsősorban politikáról beszélgettek. Navracsics Tibor állítását, miszerint Gyurcsány valósággal lehordta volna őt, Dobrev egyenesen butaságnak nevezte, szerinte mindez már nevetséges volna, ha nem lenne ennyire szánalmas.

"Szegény Tibor" mentegetőzik Dobrev szerint

Dobrev az Indexnek adott interjúban sorolta fel, kikkel tartják a kapcsolatot az ellenzékből. Navracsics Tiboron kívül másokat is megemlített, így Harrach Pétert, és Rogán Antalt. "Szegény Tibor, ha tudtam volna, hogy ilyen kínos magyarázkodásra kényszerül az övéi előtt, akkor kihagytam volna a felsorolásból" - jegyezte meg.

Dobrev Klára azt is elismerte, személyes bántásként éli meg Navracsics viselkedését, az meg különösen nem esett neki jól, hogy a fideszes politikus azt mondta, hidegtálat kapott enni Gyurcsányéknál. A miniszterelnök felesége állítja, borjúsült volt a menü, az öt év után kritizáló Navracsics pedig kétszer is vett belőle, mondván, ízlik neki a sült. "Lehet, hogy azt is tettette" - mondta Dobrev.

Orbán Viktor is jöhet

A kormányfő felesége szerint a vacsora körül támadt felhajtás nem más, mint "utólagos igazolás" amiatt, hogy "jajaj, nehogy valaki azt gondolja, hogy én szóba állok a másikkal". Pedig szerinte teljesen természetes dolog - ahogy más országokban is -, hogy ellenzéki és kormánypárti képviselők szóba állnak egymással, és tudnak "normális emberek módjára, emberi hangon beszélgetni".

Ezért a jövőben is szívesen látja vendégül Navracsics Tibort "reggelire, ebédre, vacsorára bármikor", amihez hozzátette, ezúttal sem lesz hideg vacsora. A meghívás vonatkozik bármelyik másik ellenzéki politikusra is, így Orbán Viktorra, akit Dobrev szerint férje már több ízben - volt, hogy nyilvánosan - meginvitált magukhoz.

Kérdésre válaszolva elmondta, legutóbb a hétvégén, egy teniszversenyen Mádi László fideszes országgyűlési képviselővel futottak össze (őt Dobrev csak Mádi Laciként említette), ugyanitt Stumpf Istvánnal, az Orbán-kormány egykori kancelláriaminiszterével (Dobrevnek Pista) "Feri még egy pálinkát is megivott és beszélgettek". A miniszterelnök felesége sietve hozzátette, reméli, hogy "Stumpfot nem fogják holnap beküldeni azzal, hogy nem igaz, Dobrev Klára nem is megpuszilt, hanem megharapott, Gyurcsány Ferenc pedig nyelvet nyújtott".