Százezreket zsaroltak ki társuktól mátészalkai gyerekek

Vágólapra másolva!
A sértett anyja szerint 460 ezer forintot zsarolt ki fiától két osztálytársa Mátészalkán. A fiú a családi kasszára járt rá, hogy eleget tegyen társai követelésének. A zsarolók egyike szerencsejátékokon és pénznyerő automatákon játszotta el a pénzt. Az ügyet a rendőrség vizsgálja.
Vágólapra másolva!

Zsarolás megalapozott gyanújával indított eljárást a rendőrség két mátészalkai gyermeket érintő ügyben. A 13 éves fiú és a 12 éves lány, akik életkoruk miatt nem lehetnek gyanúsítottak, csak tanúk, veréssel fenyegetőzve vettek el jelentős összeget osztálytársuktól.

Az ügyben a sértett ötödikes gyermek édesanyja tett feljelentést, aki szerint fiától március végétől kezdve összesen 460 ezer forintot vettek el. Az anya szerint fia napi rendszerességgel, alkalmanként 10-15 ezer forintot vitt el otthonról. A fiú szüleinek nem említette a zsarolást, anyja csak akkor fogott gyanút, amikor eltűnt a félretett közel félmillió forintjuk.

A tanúként meghallgatott gyerekek közül a 13 éves fiú azt mondta, hogy a pénzt pénznyerő automatába dobálta, sportfogadáson játszotta el, illetve kaparós sorsjegyeket vásárolt belőle. A rendőrség hivatalból értesíti a gyámügyi és gyermekvédelmi szerveket az ügyről.