Bemérték a száguldozó kalocsai rendőrkapitányt

Vágólapra másolva!
Lakott területen belül 99 kilométeres sebességgel hajtott a kalocsai rendőrkapitány, amikor saját beosztottjai bemérték. A főrendőr elismerte a szabálysértést, és megindult ellene az eljárás. Az esetről készült napló fénymásolatát a kapitány munkatársai kiadták egy civilnek is.
Vágólapra másolva!

A megengedett óránként 50 kilométer helyett 99 kilométeres sebességgel közlekedett a város belterületén Gyepes Zsolt alezredes, Kalocsa rendőrkapitánya - közölte az MTI-vel szerdán Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az alezredest még április 14-én, szolgálati időben érték gyorshajtáson. A rendőrkapitány a helyszínen elismerte a gyorshajtás tényét, és azt mondta kollégáinak, a szabályok szerint tegyék a dolgukat. A rendőrök feljelentést tettek főnökük ellen, a megyei főkapitány pedig elrendelte az eljárást.

A kapitányságvezető kedden, a havi rendszerességgel tartott állománygyűlésen számolt be az esetről és a vele szemben indult eljárásról. Gyepes ugyanakkor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy munkatársai egy civil részére is eljuttatták a sebességmérő napló fénymásolatát.