Rendőrök akadályozták meg a nemi erőszakot Szegeden

Vágólapra másolva!
Két járőröző rendőrnek köszönheti szabadulását egy fiatal szegedi lány, akit meg akart erőszakolni egy férfi. A rendőrök elfogták az erőszakoskodót, akiről kiderült, hogy korábban többször próbálkozott már: akkor is, most is zsákot húzott áldozatai fejére.
Vágólapra másolva!

Egy rendőr páros akadályozta meg, hogy megerőszakoljanak egy nőt Szegeden keddre virradó éjszaka - közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa. Hozzátette: egy 25 éves szegedi férfi hátulról támadt a fiatalkorú lányra, akinek a fejére szemeteszsákot húzott, és testi erejét kihasználva a földre kényszerítette a nőt, miközben befogta a száját.

A lefogott lány folyamatosan kiabált, ezt hallották meg a közelben járőröző rendőrök. Ők azonnal közbeléptek, és elfogták a férfit.

Az elfogott kihallgatása során beismerte a bűncselekményt. A rendőrök ezt követően további adatgyűjtést végeztek, és régebbi aktákat is elővettek. Ennek során kiderült, hogy a férfi tavaly júliusban és szeptemberben még két nőt ugyanezzel a módszerrel támadott meg. A legelső alkalommal nem járt sikerrel, mivel a fiatal nő elmenekült, azonban a második és most, a harmadik esetben védekezésképtelenné tette áldozatait.

A férfi az első két esetet is elismerte. Vallomása szerint tettét szexuális indíték motiválta. A Szegedi Rendőrkapitányság a férfit kedden délután őrizetbe vette, és előterjesztést tett előzetes letartóztatására.