Frissítette az adós-feketelistát az APEH

Vágólapra másolva!
Közel 50 milliárd forinttal tartoznak az APEH-nek a legnagyobb adós magánszemélyek és cégek, melyeknek listáját a napokban frissítette a hivatal. A legtöbb adótartozást felhalmozók között olyan ismert cégek is felbukkannak, mint a Cornexi, az Ezüsthajó Kft. vagy a GL Outlet. A magánszemélyek feketelistáján még mindig szerepel Tocsik Márta és az MTK egyik labdarúgója.
Vágólapra másolva!

Frissítette az APEH a honlapján a legnagyobb adótartozást felhalmozó cégek és magánszemélyek névsorát. A feketelistára azok a társaságok kerültek, amelyek 100 millió forintnál többel tartoznak legalább 180 napja folyamatosan. A 253 még működő céget felsorakoztató listán szerepel többek között az Ezüsthajó Kft., a Cornexi élelmiszeripari vállalat, a GL Outlet, a diákmunkát közvetítő Rébusz Iskolaszövetkezet. Magánszemélyek 10 millió forintos tartozás fölött kerültek a feketelistára, mely összesen 2191 nevet tartalmaz.

A hétfői Magyar Nemzet áttekintése szerint különösen sok a listán az építőipari vállalkozás és a fémkereskedő, valamint a számítástechnikai cég, mint például az Apple Trade vagy az Euroline. Sűrűn szerepelnek vagyon-és személyvédelmi vállalkozások. 100 millió forint feletti tartozása van az Érd kulturális értékeinek védelmében, az önkormányzat által létrehozott Szent Mihály Alapítványnak és az Etyeki Kolumbusz Humán Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégiumnak, ahol már megszűnt a tanítás.

A magánszemélyek listájáról most került le a Pepsi magyarországi marketingigazgatójának, Dalibor Vainernek a neve - írta a napilap. A frissített felsorolásban továbbra is megtalálható viszont Tocsik Márta, valamint az MTK focicsapatának középpályása, Goran Jezdimirovic. A listán 17 hajléktalan neve is szerepel.

A legtöbb tartozást a Blacknex Papír-írószer Kereskedelmi Kft. halmozta fel: 1,9 milliárd forintot. Milliárdos nagyságrendű összeggel további három cég tartozik: a Compact Direct Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Mohos és Soltész Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és az Argo M-Comp 2003 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A magánszemélyek közül a legtöbbet Varjas István Attilának kellene fizetnie, 374 milliós tartozása van - olvasható a Magyar Nemzet cikkében. Az összes tartozás 47,2 milliárd forintot tesz ki.