Megússzák a büntetést az erdőben szemetelők

Vágólapra másolva!
Erélytelenek a hatóságok az erdőben szemetelőkkel szemben - olvasható a hétfői Népszabadságban. A szemetet lerakók általában megússzák egy fellebbezhető szabálysértési határozattal.
Vágólapra másolva!

Évente 7-8 ezer köbméter szemetet kell elszállítani a Pilisi Parkerdő Részvénytársaság 60 ezer hektáros területéről - írta a hétfői Népszabadság. Zambó Péter vezérigazgató szerint gyakori a vandalizmus, egy esőbeállót például ötven méterre arrébb vonszoltak, hogy belökhessék egy szakadékba.

A legnagyobb gondot nem az eldobált zsebkendők és sörösdobozok jelentik, hanem az építési törmelék, az autóroncsok, a kidobott hűtőgépek.

Zambó a napilapnak azt mondta: a szemetelőket nem igazán lehet felelősségre vonni. Az esetek többségében a parkerdő vezetősége feljelentést tesz, de a hatóságok nem jutnak el a vádemelésig, s csak fellebbezhető szabálysértési határozat születik.

Volt példa arra, hogy valakiről videófelvétel készült, amint letúrja a platóról a sittet, de azért nem lett a dologból ügy, mert utólag azt állította: épp felrakta autójára a szemetet. A vezérigazgató nem tud olyan esetről, hogy bárkit is elítéltek volna szemétlerakásért a működési területükön.