Műanyag fegyvert fogtak Gyurcsány Ferencre

Vágólapra másolva!
Az MSZP majálisán mondott beszéde közben egy férfi műanyag pisztolyt fogott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökre. A beszéd előtt három fiatalkorút is őrizetbe vettek, mert hatástalanított AK géppisztoly volt náluk. A táraságukban lévő felnőttnél pedig gázpisztolyt találtak. A rendőrség a tömeget provokáló, és a játékpisztollyal hadonászó férfiakkal szemben szabálysértési eljárást indított.
Vágólapra másolva!

Műanyag fegyvert fogott a kormányfőre egy férfi csütörtökön a Városligetben - közölte az MTI helyszíni tudosítója. Az eset Gyurcsány Ferenc MSZP majálisán mondott beszéde közben történt. A férfit az MTI információja szerint civil ruhás rendőrök azonnal elvezették. Gyurcsány az esettel kapcsolatban elmondta: pontosan nem látta, hogy mi történt, de a biztonságáért felelős emberek tették a dolgukat.

A távirati iroda helyszíni tudósítója szerint egy másik férfi pedig a hallgatóságot provokálta, emiatt a színpad előtt mintegy harminc méterrel dulakodás támadt, majd őt is elvezették. Gyurcsány éppen beszéde elején tartva, az incidens kapcsán azt mondta: a mi dolgunk az, hogy ne ijedjünk meg, akkor sem, hogy ha bántanak bennünket, ne dőljünk be a provokátoroknak. Szavait taps fogadta.

Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint a két férfin kívül három fiatalkorút is előállított a rendőrség az MSZP-majálison - még Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megérkezése előtt -, mert hatástalanított AK géppisztoly volt náluk. A táraságukban lévő felnőttnél pedig egy gázpisztolyt találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a történtek után nem sokkal közleményt adott ki. Ebben azt írták: délelőtt a városligeti rendezvények alatt egy gázpisztolyos férfit állítottak elő a zuglói rendőrkapitányságra, mert nem rendelkezett a szükséges viselési engedéllyel. Megerősítették azt is, hogy 12 óra körül a nagyszínpad előtti tömegben a rendőrség nyomozói arra figyeltek fel, hogy egy férfi "fegyverszerű dologgal" hadonászik, ezért a tömegből kiemelték, majd előállították. Mint írták, utóbb kiderült, hogy a férfi kezében egy játékpisztoly volt.

A BRFK a tömeget provokáló, és a játékpisztollyal hadonászó férfiakkal szemben szabálysértési eljárást indított.