BKV-busszal ütközött egy megvadult ló

Vágólapra másolva!
A BKV 182-es buszával ütközött csütörtökön egy megbokrosodott ló Budapest XVIII. kerületében. A tűzoltóság szóvivője szerint az állat olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kiérkező állatorvosnak el kellett altatnia. A baleset nem okozott fennakadást a buszok közlekedésében.
Vágólapra másolva!

Egy megvadult ló ütközött össze egy BKV-busszal a főváros XVIII. kerületében, személyi sérülés nem történt, de a ló elpusztult - közölte csütörtökön a rendőrség, a tűzoltóság és a BKV. A szokatlan baleset a XVIII. kerületi 182-es busz végállomásának közelében, a Nemes utcánál történt. A közeli erdős területről egy ló az útra szaladt, ahol karambolozott egy busszal - mondta el Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese és a BKV fődiszpécsere.

Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője közölte: a ló olyan súlyosan megsérült az ütközésben, hogy nem volt esély az élete megmentésére, ezért a helyszínre kihívott állatorvosnak el kellett altatnia. Az elpusztult ló elszállításához a tűzoltóság segítségét kérték.

Molnár elmondta, a lovon a baleset előtt egy 9-10 év körüli kislány ült, ám az állat valamitől megvadulhatott, mert ledobta a hátáról a gyereket, majd elszaladt. A kislánynak nem esett baja, de megfigyelésre kórházba szállították. A BKV fődiszpécsere azt mondta, a baleset nem okozott fennakadást a buszok közlekedésében.