Ujhelyi István saját kérésére távozik a kormányból

Vágólapra másolva!
Lemondott államtitkári posztjáról Ujhelyi István, aki kedden kérte felmentését Gyurcsány Ferenc kormányfőtől; döntését azzal indokolta, hogy az új szerkezetű kormányban fölöslegesnek érzi magát - írja szerdai számában a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Nem kíván az egypárti szocialista kormány önkormányzati államtitkára lenni Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) államtitkára, aki lemondásáról tegnap késő délután személyesen tájékoztatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt - mondta az MSZP alelnöki tisztségét is betöltő politikus a Népszabadságnak.

"Nem tudnék a tükörbe nézni, ha valós teljesítmény és hit nélkül csak a tisztséggel járó javadalmakért maradnék államtitkár. Nagyra tartom Gyurcsány Ferenc képességeit, fel is nézek rá sok szempontból, de most lépéskényszerben vagyok" - mondta Ujhelyi. Az államtitkár kijelentette, hogy feltétel nélküli támogatója marad a kormánynak, de nem tud felelős szerepet vállalni a kabinetben.

Ujhelyi alapszervezeti vezetőként kezdte pártkarrierjét, majd megyei alelnök, szegedi önkormányzati képviselő, a párt ifjúsági tagozatának elnöke lett. 2004-ben az MSZP egyik alelnökévé is megválasztották. Medgyessy Péter főtanácsadója lett, majd Gyurcsány Ferenc is kormánymegbízottnak nevezte ki. Legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az MSZP elnökségi ülésein támogatta Gyurcsány felvetését, hogy a párt teljes elnöksége mondjon le a népszavazási fiaskó és a koalíciós válság miatt.