Gyurcsány megköszönte Medgyessy munkáját

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök május 31-i hatállyal kezdeményezi Medgyessy Péter utazó nagyköveti megbízásának visszavonását - tudatta közleményben a kormányszóvivői iroda.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc hivatalában fogadta Medgyessy Péter utazó nagykövetet. A miniszterelnök - megköszönve elődjének Magyarország nemzetközi kapcsolatainak erősítéséért végzett eddigi tevékenységét - május 31-i hatállyal kezdeményezi Medgyessy Péter utazó nagyköveti megbízásának visszavonását.

Daróczi Dávid kormányszóvivő a távirati iroda a megbízatás visszavonásának okával kapcsolatos érdeklődésére nem kommentálta a közleményt.

A kormány 2004. október 6-án döntött Medgyessy Péter utazó nagyköveti kinevezéséről; akkori bejelentés szerint feladata az lett, hogy a gazdasági élet nemzetközi szereplőivel, valamint tudományos és szakmai szervezetekkel tartsa a kapcsolatot.

Megbízása visszavonásának kiváltó oka nem ismert, az viszont tény, hogy Medgyessy Péter az elmúlt időszakban több alkalommal is nyilvánosan kritizálta a kormány működését és Gyurcsány Ferenc személyét.