A Parlament elé vonulnak az SZDSZ-székház előtt tüntetők

Vágólapra másolva!
A Magyar Önvédelmi Mozgalom felhívására mintegy ötven fő jelent meg szerda délután az SZDSZ budapesti székháza előtt. A rendezvényt a rendőrség nagy erőkkel biztosítja. A tüntetők ezt követően a Parlament elé vonulnak át. A tüntetés miatt - az ott dolgozók biztonsága érdekében - szerdán kora délután kiürítették az SZDSZ budapesti pártszékházát - közölte a párt sajtóosztálya.
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ és az MSZP távozását követelte a magyar politikai életből az a mintegy félszáz tüntetőből álló csoport, amely a szabad demokraták zuglói szákházánál gyűlt össze szerda délután. A Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) rendezvényét a rendőrség nagy erőkkel biztosítja, a XIV. kerületi Gizella utcát teljesen lezárták az autóforgalom elől.

A párt székházát mintegy 30 méterre közelíthették meg a tüntetők, a Gizella utca sarkát a Semsey Andor utcánál zárták le, itt állították fel a kormányellenes tüntetésekről már jól ismert autó tetejére szerelt színpadot. Itt beszédet mondott Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője, valamint Ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész.

A mintegy 50 tüntető ezután a Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy útvonalon át árpádsávos és nemzetiszínű zászlókat lobogtatva, rendőri felvezetés mellett vonult a Vértanúk terére, ahol mintegy 100 rendőr fogadta őket. A Kossuth teret a tüntetők elől a rendőrök kordonnal zárták le. A Vértanúk terén Gonda László ismét beszédet mondott.

Tafferner Éva, a BRFK Kommunikációs Osztályának munkatársa a tüntetéssel kapcsolatban az [origo]-nak elmondta: a felvonuláson igen kevesen vesznek részt. A tüntetők békések, attrocitás eddig nem történt.

A tüntetés előtt Horuczi Csaba szervezeti igazgató döntése értelmében, az ott dolgozók biztonsága érdekében, szerdán kora délután kiürítették az SZDSZ fővárosi, Gizella utcai székházát - közölte a párt sajtóosztálya. Az épület kiürítésével kapcsolatban Győri Krisztina, az SZDSZ sajtófőnöke az [origo]-nak elmondta: megkértek minden munkatársat, hogy hagyják el az épületet. Hozzátette: a tüntetés alatt csak a portaszolgálat és a székházat biztosító őrszolgálat munkatársai lesznek az épületben.

Forrás: MTI
Tüntetők az SZDSZ-székház előtt

A MÖM "anticionista-pártellenesnek" nevezett tüntetését a szélsőjobboldali kuruc.info nevű honlapon hirdették meg. Az ott olvasható felhívás szerint a 18 órakor kezdődő demonstráción felszólal többek között Gonda László (Magyar Nemzeti Bizottság), ifj. Hegedűs Lóránt (Hazafias Magyarok Szövetsége), illetve a MÖM nevében Heim Norbert Fejér megyei elnök és Kovács Géza tiszteletbeli elnök. A rendezvényt a Magyar Gárda és a Pannon Nemzeti Gárda "biztosítja".