Összefüggés lehetett az áprilisi robbantások között

Vágólapra másolva!
A BRFK szerdai közleménye szerint összefüggés lehetett az április, fővárosban elkövetett robbantások és gyújtogatások között. Egy budai villamosremíznél, illetve a Gogol utcában rögzített anyagmaradványok hasonló jellegű robbanószerkezet használatára utalnak.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint összefüggés lehet a XIII. kerületben parkoló autók ellen elkövetett robbantás, egy családi házra dobott Molotov-koktéllal elkövetett és a II. kerületi villamosremíz elleni támadás között. A BRFK szemtanúk jelentkezését várja.

A rendőrség szerdai közleménye szerint még április 18-án hajnalban dobott valaki "robbanásra alkalmas eszközt" a II. kerületben a Budakeszi úton található villamosremíz egyik villamosára. Több villamos megsérült, de személyi sérülés nem történt. Hat nappal később, április 24-én nem sokkal éjfél után a XIII. kerületi Gogol utcában ismeretlen elkövető egy kisteljesítményű robbanószerkezetet helyezett egy parkoló autó alá, a jármű teljesen kiégett.

Ezután nem sokkal, szintén a XIII. kerületben a Dagály utcában parkoló egyik gépkocsit gyújtottak fel ismeretlenek. Személyi sérülés itt sem történt, az anyagi kár jelentős volt. Egy nappal később, április 25-én hajnalban pedig egy XXII. kerületi, Angeli utcai családi ház udvarára dobott ismeretlen elkövető gyúlékony anyagot tartalmazó üveget, amely azonban nem okozott tüzet.

Hasonló robbanszerkezetek

A rendőrség közölte: a nyomozás során eddig beszerzett adatok alapján feltételezhető, hogy az esetek összefüggésbe hozhatók egymással. A szakértő szerint a villamosremíznél, illetve a Gogol utcában rögzített anyagmaradványok hasonló jellegű robbanószerkezet használatára utalnak.

A rendőrség kéri, aki a bűncselekmények helyszínének közelében tartózkodott, vagy bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.